Πανδεσία χρωμάτων
Η πανδεσία χρωμάτων είναι μία ποικιλία όλων των γεμίσεων σε ένα πιάτο. Πρόκειται για μικρά ζυμαρικά γεμιστά με διάφορα υλικά, τα οποία βράζονται σε νερό ή ζωμό και συχνά συνοδεύονται με βούτυρο, ξινή κρέμα (smetana) ή ξύδι. Είναι μια εκλεπτυσμένη παραλλαγή τους που προσφέρει μια γκουρμέ εκδοχή αυτού του παραδοσιακού πιάτου.
Το Μαγείρεμα
Τα πιλμένι μαγειρεύονται κυρίως με τους εξής τρόπους:
-
Βράσιμο: Σε αλατισμένο νερό ή ζωμό μέχρι να επιπλεύσουν στην επιφάνεια, κάτι που δείχνει ότι είναι έτοιμα.
-
Τηγάνισμα: Μετά το βράσιμο, μπορούν να τηγανιστούν για πιο τραγανή υφή.
-
Ψήσιμο στον φούρνο: Αν και λιγότερο συνηθισμένο, κάποια παραδοσιακά ρώσικα σπίτια τα ψήνουν σε πήλινα σκεύη.
Το Σερβίρισμα
Τα πιλμένι με φρέσκα μυρωδικά και παρμεζάνα σερβίρονται συνήθως με:
-
Ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού
-
Φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα
-
Περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω
-
Μαύρο πιπέρι για επιπλέον ένταση
Η πανδεσία χρωμάτων είναι μια εκλεπτυσμένη παραλλαγή του κλασικού ρώσικου πιάτου, συνδυάζοντας τις γεύσεις της παράδοσης με τις γκουρμέ πινελιές. Αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τις μοντέρνες εκδοχές των παραδοσιακών συνταγών.